UA-78739564-1

Loppu (ja vappu) lähenee!

(23.4.2019)
Aki Härkönen

p1250733.jpg

Viimeksi jatkokertomuksen jatko venähti hieman pitkäksi, joten korjataan vahinko aikaistamalla tämänkertaista julkaisua. Kuten viisaimmat ehkä otsikosta osaavat päätellä, alkaa bussissa tällä erää olevat työtehtävät ja hallin vuokra-aika lähestyä loppuaan. Niin myös se kiintopisteeksi nostettu vappu ajeluineen kaikkineen. 

Pintapuolista askartelua on edelleen jatkettu ujuttamalla punaiset peitelistat myös ojan puoleiselle kyljelle. Lisäksi vahaustoimia jatkettiin katonrajan sinisen raidan osalta keikkumalla kiillotuskoneen kera tikapuilla. Kirjoittajan parempi puoliskokin joutui pieniin, mutta sitäkin tarkempiin hommiin; ruuvinkannat saivat vuorollaan sinistä ja kermankeltaista maalia päälleen. Eivätpähän enää erotu muusta kokonaisuudesta ohikulkijoiden silmiin liian kiiltävinä.

p1250724.jpg

 

p1250738.jpg

p1250739.jpg

Ulkoisen kauneuden lisäksi tärkeää on myös sisäinen hienous. Harsuuntuneita vanereita irrotettaessa piti repiä ruskea keinonahkavuota irti seinästä ja se onneksi lähti myös ehjänä irti. Tämä riekale liimattiin takaisin seinälle ja sprayliima osoittautui tehokkaaksi tavaraksi. Lisäksi loihdittiin vanerista ja telttapatjan suikaleista uusi pehmusteraita aikansa eläneen superlonin tilalle ja raikastettiin tältäkin osin matkustamon sisäilmaa. Hikisimpänä sisähommana viskottiin vielä penkit takaisin paikoilleen, nyt istumapaikkojen määrä vastaa jälleen rekisteriotteeseen merkittyä.

p1250717.jpg

 

p1250719.jpg

p1250721.jpg

p1250727.jpg

p1250728.jpg

p1250730.jpg

Edellisen päivityksen jälkeen tulleen lisätiedon mukaan linjurin jarruventtiili on nykyisin tiivis, samoin kuin ovipumppu. Pienen koekäytön* perusteella kummastakaan ei enää kuulu suhinoita muulloin kuin silloin, kun suhinoita pitääkin kuulua. Tämä tieto vähentää varmasti huolta siitä, että autolla mentäisiin mutkassa ilman jarruja helv... metsään tai että joku putoaisi yhtäkkiä oven raosta pientareelle. Ei noista kylläkään oikeaa vaaraa ollut tähänkään mennessä, mutta aina ne ovat tiiviinä paremmat.

Jäljellä on tietysti vielä sitä monesti mainittua viimeistelyä ja hienosäätöä, mutta tällä haavaa jäljellä taitaisi olla lähinnä pesua, puhdistusta ja auton ajaminen hallista kohti vappuajeluita ja muita uusia seikkailuja.

 

* Niin, vielä se koekäynnistys tähän loppuun näkyville...