UA-78739564-1

Puhdasta pinnalta ja pintaa syvemmältä

(21.6.2017)

Aki Härkönen

Lomaromppeen ja virallisen ensiesiintymisen lähestyessä piti linjuria hieman ehostaa. Niinpä bussin ympärillä pidettiin keskiviikkona 14.6. ensimmäiset suuremmalla porukalla pidetyt talkoot puhdistustöiden merkeissä.

Perusteellinen sisäpesu aloitettiin tekemällä sisälle lisätilaa ja siksi kaikki järjellisellä vaivalla irronneet istuimet kannettiin parempaan talteen ulkovarastoon odottamaan Pekan autofiksaukselta tilattua perusteellista verhoilunpesua.

p1220114.jpg

p1220115.jpg

p1220116.jpg

Kun turhia jakkaroita ei ollut enää tiellä, oli aika päästää yhdistyksen tarmokkaat naiset irti. Alkoi armoton ikkunanpesu, sisäpintojen jynssääminen ja lattioiden luuttuaminen. Vuosien saatossa kertynyt hiekka ja kuivuneet purukumit vaihtoivat paikkaansa kohti ulkotiloja ja ikkunoista alkoi vähitellen nähdä taas läpi. Jossain vaiheessa heitin ilmoille epäilyksen, että hurjaa tahtia mustuneesta pesuvedestä saisi hieman keittämällä tiivistettyä ruskeita vesivärinappeja.

p1220119.jpg

 

p1220120.jpg

p1220126.jpg

p1220121.jpg

p1220128.jpg

Samaan aikaan verstastiloissa miespuoliset keskittyivät tutkimaan laturin sielunelämää pintaa syvemmältä. Diodit todettiin ehjäksi ja laturi paria puuttuvaa pulttia lukuun ottamatta elinkelpoiseksi. Jännitteensäädin oli ilmeisesti hieman heikommassa hapessa, mutta tätä lukiessa korvaavan osan pitäisi olla jo saapunut perille. Samoilla lämpimillä on myös suoritettu öljynvaihtohuolto koneeseen, vaihteistoon ja perään ja vaihdettu muutama edellisistä huolloista jäljelle jäänyt vesiletku ja muuta pienempää uusiin ja ehjiin.

p1220125.jpg

Siivous kohdistui pääasiallisesti sisäpesuun, mutta pienemmän pesupartion voimin ulkokuorikin sai jossain määrin huomiota. Lieneekö tuota pesty pintapuolisesti käsin lähivuosikymmeninä? Nyt kuitenkin lika sai ulkopinnoiltakin kyytiä mikrokuituhanskan ja painepesurin kirittämänä. Vaikka kovin paksua likakerrosta ei ollutkaan varastoinnin aikana päässyt pelteihin pinttymään, näytti kokonaisuus kuivahdettuaan puhtaammalta kuin aikaisemmin. Tuon kun vielä jaksaisi vahata kunnolla, niin kaunishan siitä tulisi!

p1220131.jpg

p1220132.jpg

Eihän sitä tietysti syömättä jaksa pidemmän päälle urakoida, joten illan päätteeksi laitettiin makkaroita grilliin tirisemään ja syötiin niiden kyytipojaksi patonkia ja perunasalaattia.

p1220130.jpg

Isompia tuon kohdalla ei enää pitäisi olla jäljellä yhteisreissuja suunniteltaessa huolenaiheena. Yleinen siistiminen ja pienempi sipistely tietysti jatkuu sitä mukaa kun aikaa ja innokkaita tekijöitä löytyy. Tervetuloa ihmettelemään bussia Lomaromppeille hieman runsaan viikon päästä!